Vanrijkelen - VRD bvba

Bankagent en verzekeringsmakelaar

 
 

 

 

 

 

U bevindt zich hier: Homepage > Verzekeringsproducten > Aansprakelijkheidsverzekeringen <

 

Als particulier spreken we hier traditioneel over "familiale" verzekering.
Deze dekt alle aansprakelijkheden voor uw gezinsleden. Maar de wereld wordt complex, en zoon-of dochterlief gaan studeren, binnen of buiten België. Of u stelt een poetsvrouw of thuis- of tuinhulp tewerk, de kinderen hebben een babysit...
Bent u een gepassioneerd fietser of droomt u van een paard? ...
voor talloze specifieke risico's hebben we gepaste oplossingen.

Professionele klanten kunnen wij oplossingen aanbieden gericht op hun risico's en beroepsaansprakelijkheden: Wij staan u met raad bij om uw risico's te analyseren, aan preventie te doen én u correct te verzekeren.

Klik HIER om productfiches na te lezen. Deze info zal u een idee geven van de mogelijkheden, maar vervangt niet ons specifiek advies gebaseerd op uw noden die wij graag met u bespreken.
BA Familiale/Gezin

De polis BA "Familiale" of "BA Gezin" , dekt de schade die u of iemand uit uw gezin aan derden zou veroorzaken (art 1382 e.v. BW).

Deze verzekering is niet wettelijk verplicht, al gaan er wel stemmen op om dat wèl te doen. Wij raden u sterk aan om deze verzekering te onderschrijven: U koopt gemoedsrust en zeer uitgebreide dekkingen voor alle schade die U en uw gezinsleden aan derden veroorzaken.

Welke schade is gedekt?...

Principieel is er een vergoeding voor "elke schade (behalve bij opzet!) aan derden waarvoor een verzekerde extra-contractueel aansprakelijk is in het kader van zijn privéleven".Belangrijke opmerking:

De voorwaarde dat er geen contractuele band mag bestaan behoeft enige uitleg:
Als u bijvoorbeeld een fiets mocht gebruiken van uw buur, en u beschadigt deze tijdens een ritje, zal u NIET gedekt zijn door de verzekering: er was immers een BRUIKLEEN.
Staat dezelfde fiets tegen de omheining en beschadigt u hem door bvb met uw grasmaaier er tegenaan te rijden, wordt de schade vergoed.
Wie zijn verzekerd?

  • Uzelf en al uw gezinsleden die bij u inwonen.
  • Uw huispersoneel en babysit.
  • Uw huisdieren (paarden zijn soms uitgesloten).
  • Uw gezinswoning en tuin. ( vb. schade door vallende dakbedekking, of omgevallen bomen)

De meeste verzekeringsmaatschappijen dekken eveneens schade en de aansprakelijkheid van personen die geen 16 jaar geworden zijn en die een schadegeval opzettelijk of door grove schuld veroorzaakt hebben.


Meer zekerheid nodig?

Mits kleine meerpremie kan u genieten van naar keuze of cumulatief:

  • een beperking van de vrijstelling ("franchise")
  • u bent een gepassioneerd fietser? een interessante uitbreiding voor u!
  • rechtsbijstand
  • verzekering voor huispersoneel dat tegen betaling diensten verleent (kok, tuinman, schoonmaakster, babysit...) een uitbreiding waarvan het belang nauwelijks kan onderschat worden!
Burgerlijke Aansprakelijkheid "uitbating" voor professionelen

Zonder in specifieke details te treden, waarborgen deze soort verzekeringen 3 belangrijke risico's "uitbating", "toevertrouwde goederen" en "schade na levering"

 

BA management

Dit product op maat van KMO's en hun zaakvoerders beschermt het privévermogen. Bestuurders en/of zaakvoerders zijn immers aansprakelijk voor gebeurlijke bestuursfouten. De bescherming dekt zowel burgerlijke, strafrechtelijke als administratieve procedures, van een eenvoudige geschreven klacht tot en met overheidsprocedures door controleorganen.


Vraag ons steeds om advies! Wij analyseren uw noden met u en bieden u een keuze tussen meerdere mogelijkheden en verzekeraars!