Vanrijkelen - VRD bvba

Bankagent en verzekeringsmakelaar

 
 

 

 

 

 

U bevindt zich hier: Homepage > Verzekeringsproducten > Rechtsbijstand

 

Telkens u in het (rechts)verkeer komt of op een andere manier -letterlijk of figuurlijk- "botst" met een ander persoon, zakelijk of als privépersoon dreigt een mogelijk conflict. Naast de nodige stress brengt dit ook een risico met zich van aanzienlijke uitgaven voor juridische bijstand en eventuele proceskosten.

U kan zich verzekeren om deze kosten te vermijden en om u op een professionele manier laten bijstaan voor dit soort geschillen. Ook uitbreidingen voor bijstand in commerciële en contractuele geschillen behoren tot de mogelijkheden.

Wij geven u graag advies over welke specifieke en gespecialiseerde maatschappijen de meest complete en professionele bijstand verlenen in dit domein dat in onze maatschappij een steeds belangrijker wordende plaats inneemt.

Klik HIER om productfiches na te lezen. Deze info zal u een idee geven van de mogelijkheden, maar vervangt niet ons specifiek advies gebaseerd op uw noden die wij graag met u bespreken.
Waarom Rechtsbijstand?

Uw verzekeringen, denk maar aan auto, burgerlijke of professionele aansprakelijkheid enz... vergoeden derden als u door een fout schade veroorzaakt. Maar wat als u schade heeft geleden?

U heeft een conflict met de overheid i.v.m. subsidies, belastingen etc...

U heeft een conflict over goederen die na levering niet aan uw verwachtingen beantwoorden.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van situaties waar u rechten hebt. Maar deze rechten afdwingen kan aanzienlijke kosten met zich brengen, zodanig zelfs dat u vaak besluit NIET verder te gaan, omdat "het sop de kolen niet waard is"De meeste verzekeraars bieden in hun polissen brand, gezin, auto ... ook een rechtsbijstand aan. Dat is een praktische en vaak goedkope oplossing, met voor-en nadelen.Waarom Onafhankelijke Rechtsbijstand?

Er zijn tal van omstandigheden te bedenken waarbij er een mogelijk belangenconflict is tussen u en de verzekeraar. Denk maar aan een ongeval waar beide betrokkenen bij dezelfde verzekeraar zijn aangesloten. Is het dan zeker dat de rechtsbijstandsverzekeraar - ook een werknemer van dezelfde maatschappij, weze het dan van een gescheiden organisatie zoals voorgeschreven door de wet , voor u het onderste uit de kan zal halen?

Dringt de keuze voor een onafhankelijke, gespecialiseerde verzekeraar zich op?
Wij, als ongebonden makelaar bespreken graag met u het voor- en nadeel van beide mogelijkheden en komen tot de best mogelijke oplossing voor uw situatie.
Oplopende kosten

Burgers worden steeds mondiger. U staat op uw rechten, maar dat geldt ook voor de anderen. Er is een duidelijk waarneembare tendens dat conflictbehandeling ruim in de lift zit.

Dat kan gaan van een eenvoudige bemiddeling om tot een minnelijke schikking te komen, tot en met advies door experts, arbitrage en/of een juridische procedure met mogelijks onderzoekskosten, rechtsplegingvergoeding ( ook aan tegenpartij bij verlies) en advocatenkosten.

Wij lichten u graag toe welke kosten vergoed worden, in België of elders, voor welke premies.

Vraag ons steeds om advies! Wij analyseren uw noden met u en bieden u een keuze tussen meerdere mogelijkheden en verzekeraars!